Неделя, Септември 19, 2021
Последвайте ни
Трима са настанени в Инфекциозна клиника в Пловдив след завръщането си от Италия


Двама мъже и една жена са потърсили сами консултация с медицински специалист, настанени са в на  инфекциозна клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ в гр. Пловадив - съобщи д-р Моника Троянчева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ – Пловдив, цитирана от БТА. Изолирани са според препоръките на здравните власти, взети са им проби, които са изпратени да изследване в София, уточни д-р Троянчева. По думите й състоянието и на тримата е сравнително задоволително.


14-дневна домашна карантина е наложена на трима жители на Хасково, които са се завърнали от Милано, съобщиха от РЗИ - Хасково. Тримата - мъж, жена и дете, които не са семейство, нямат симптоми, но мярката спрямо тях е превантивна. От днес двама лекари от РЗИ започват денонощни дежурства на граничния пункт с Турция "Капитан Андреево", информира още директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова.
Те ще измерват температурата на влизащи у нас пътници от рискови страни като Китай и Италия. Медиците работят с мобилни термометри, които са удобни и безопасни, защото измерват безконтактни температурата при насочване към челото, каза д-р Димитрова.

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up