Четвъртък, Април 02, 2020
Проф. Петко Салчев е кандидатът на Герб за управител на НЗОК

Парламентарна група Герб издигна единствената за сега  кандидатура за управител на Националната здравноосигурителна каса - тази на проф. Петко Салчев. Към момента той е заместник изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Ръководил е и дирекция „Класификационни системи, стандарти и иновации" в Националния център по обществено здраве и анализи.


Проф. Салчев е бил директор на Регионален център по здравеопазване – София град и директор на Университетска болница „Царица Йоанна". В периода 2003-2005 е заместник-министър на здравеопазването.
Проф. Салчев е изследовател в секция „Макроикономика“ в Института за икономически изследвания – БАН. Работил е и ръководил Катедра „Социална медицина и здравен мениджмънт" към Медицински университет – София, като е преминал през всички научно-преподавателски степени – асистент, главен асистент и доцент. Дисертацията му е на тема „Ролята на общопрактикуващия лекар в България". Професор е по социална медицина и здравен мениджмънт.

Одобрявате ли заповедта да се носят маски?

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Проф. В.Борисов · преди 1 месеца
    Да е честита на Петко предстоящата му длъжност. Познавам неговите лични качества, защото преди години беше мой асистент в катедрата, нещо повече, така се случи, че аз го назначих на длъжността асистент - дойде от град Годеч и тогава го считах за мое откритие... Той е енергичен, работлив и амбициозен мъж, има организационен похват и опит, защото смени редица длъжности. Но специално за предстоящата му перспектива му съчувствам, защото тя не е за професори, за академични хора, крие много изненади, айсберги и противоречия. От него ще се иска много здрава психика и му я пожелавам.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up