Понеделник, Март 01, 2021

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА

Влизам в политиката, защото съм доказал, че мога да управлявам хора и процеси. Това заяви пред btv министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Припомняме, през почивните дни стана ясно, че той ще води листите на ГЕРБ във Варна и Велико Търново за предстоящите парламентарни избори.

ПОЛИТИКА

„Намираме се в процес на повишаване на заболеваемостта, но темпът на нарастване е нисък и това ни дава възможност да сме по-демократични в отпускане на мерките. Това каза вчера пред БНР главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

ПОЛИТИКА

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов е назначил проверка в Центъра за спешна медицинска помощ - Благоевград заради сигнал за неизплатени допълнителни възнаграждения от 1000 лв. за работа на първа линия в борбата с COVID-19. Той е подаден от служители на филиала в Гоце Делчев, информират от пресцентъра на МЗ.

ПОЛИТИКА

Тази седмица в Пловдив и областта няма да има зелени коридори за ваксинация срещу Ковид-19 – съобщи за Радио Пловдив заместник-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров. Той допълни, че на база получените в инспекцията ваксини личните лекари ще получат по 20 дози за имунизация на пациенти. Приоритет ще се дава на джипитата по отдалечените места.

ПОЛИТИКА

Евролидерите не успяха да се обединят около ваксинационните паспорти, но се обединиха около това те да бъдат електронни.
Гърция и Австрия призовават страните от Евросъюза да ги въведат, за да подпомогнат туристическия сектор.
Идеята на документа е да позволи на ваксинираните да пътуват свободно в рамките на Евросъюза.

ПОЛИТИКА

Със заповед издадена днес, здравният министър Проф. Ангелов премахна значителна част от ораниченията и забраните действащи до сега.
Разрешава се провеждането на присъствени учебни занятия за всички ученици, които се обучават в специалните училища за ученици със сензорни увреждания.“.
Разрешава се провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица се допуска при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м., носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция.“

ПОЛИТИКА

Министерството на здравеопазването е изпратило писмо до компанията AstraZeneca, в което се констатира, че към този момент има сериозно забавяне на доставките на ваксини от страна на компанията за страната ни, информира Нова телевизия.

ПОЛИТИКА

„Зелените коридори“ отварят вратата по-скоро към младите, към активните хора да се ваксинират, докато възрастните са изоставени в тази ситуация. Тази позиция изрази пред д-р Стойчо Кацаров, председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването.
Според Кацаров е трябвало първо да се защитят най-уязвимите – възрастните и хронично болните. „Не е късно да се преосмисли този процес.“
Той не споделя тезата за въвеждането на ваксинационни паспорти.

ПОЛИТИКА

В област Кюстендил има лични лекари, които не са получили нито една ваксина, въпреки че са заявени бройки за желаещи да се имунизират пациенти. Д-р Алексов – един от лекарите, които не са получили никаква ваксина, коментира пред БНР

Log in or Sign up