Вторник, Януари 18, 2022
Follow Us
Нови ограничения и мерки в страни по света заради Омикрон

500 милиона бързи тестове за коронавирус ще бъдат на разположение на американските граждани безплатно, обяви президентът на Съединените щати Джо Байдън. От януари американците ще могат да ги поръчват онлайн чрез специални сайтове и тестовете ще бъдат доставяни до домовете им.

Въпреки че новият вариант на коронавирус Омикрон се разпространява бързо в страната, Байдън заяви, че администрацията му е готова да посрещне и последното увеличение на случаите със заразявания.

От днес в Кипър всички работещи, включително ваксинираните и преболедувалите коронавируса, трябва да представят на работното си място отрицателен PCR или бърз тест, и двата валидни 7 дни. Освободени са само служителите с бустерна доза. До 6 януари децата на възраст 12-17 години ще могат да посещават ресторанти (включително заведенията в молове), театри, кина, стадиони, сватби и кръщенета при две условия - да имат отрицателен PCR или бърз тест, валиден 72 часа, и да са придружени от родител, който е напълно ваксиниран. Всички действащи в момента ограничения се удължават до 15 януари.

Баровете във Финландия ще затворят в 21 ч. на Бъдни вечер като част от новите ограничения, съобщи министър-председателят Сана Марин, цитирана от Франс прес.Тя определи и допълнителен контрол върху работното време на заведенията за обществено хранене и продажбите на алкохол за триседмичен период, започващ на 28 декември. Съгласно новите правила за влизане във Финландия всички граждани на ЕС ще трябва да покажат отрицателен тест за Covid-19.

А в Израел - ще бъде поставяна четвърта доза ваксина срещу коронавирус за хората над 60 години. Това става възможно след като израелският премиер Нафтали Бенет подкрепи препоръката на експертите от министерството на здравеопазването за въвеждане на четвърта доза. Тя ще е нужна и за здравните работници в страната, съобщи още началникът на израелския кабинет.

Правителството на Португалия разпореди нощните клубове и барове да затворят врати, а хората да работят от вкъщи от 26 декември поне до 9 януари, за да контролира разпространението на Covid-19 по време на празниците. За настаняване португалските хотели ще изискват отрицателен тест за коронавирус, а в новогодишната нощ  празнуването на открито се ограничава на групи най-много от по 10 души.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли депортирането на Новак Джокович от Австралия?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up