Вторник, Януари 18, 2022
Follow Us
Акд. Петрунов: На първо място в света сме по глупост, защото не се ваксинираме, и това е срамно.

"Още когато получихме първите ваксини, ясно беше написано в характеристиките им, че те не предпазват от заразяване, а помагат да прекарате вируса по-леко. Въпреки това, има малък процент хора - 8 на сто от човешката популация, които не реагират на антигенен стимул. Тоест, имунната система не реагира на ваксината". Това каза пред Нова ТВ имунологът акад. Богдан Петрунов.

„Железен факт е, че 95% от починалите в световен мащаб са неимунизирани. На първо място в света сме по глупост, като не се ваксинираме, и това е срамно. Така ще се окаже, че ще достигнем до т.нар. колективен имунитет по глупавия начин – с много починали и с колосални увреждания“.
Акад. Петрунов бе категоричен, че издаването на зелен сертификат на база антитела не е резонно.
Антителата, които се създават в резултат на контакта с вируса, са два вида - едните са свидетели на този контакт, но те не ни предпазват от второ разболяване, и другият тип, които са неутрализиращи, функционални, те са тези, които предпазват, обясни той и допълни, че те зависят както от вида ваксина, която се поставя, така и от отговора на имунната ни система.

Той обърна внимание, че няма брой, мерна единица, която да се приема за достатъчна, за да има защита на организма спрямо вируса. Имунологът добави, че самият той не вярва третата доза да трае до живот.
Академик Петрунов подерта, че хората с автоимунни заболявания задължително трябва да се ваксинират както и, че бременните жени също могат спокойно да си поставят ваксина.

 

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли депортирането на Новак Джокович от Австралия?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up