Петък, Октомври 22, 2021
Follow Us
Пробив в ранната диагностика на мозъчните тумори

Ранната диагностика на мозъчните тумори бележи още една успешна стъпка напред чрез представяне на иновативна технология за извършване на тестове на фирма Dxcover и универстета Strathclyde. Представента технология Dxcover течна биопсия, е ефективна дори в по -ранните стадии на рака и чрез използване на много малка част от тумора за диагностика.

Според Cancer Research UK всяка година 12 000 души във Великобритания са диагностицирани с мозъчни тумори, а едва 12% преживяват пет години след поставянето на диагнозата.

По -ранното откриване, когато туморът е по -малък, намалява вредата от операция и страничните ефекти от лечението, така че хората могат да живеят по - добре, по -дълго. Чрез откриване на изключително малки тумори, това изследване предоставя доказателства, че диагностичният тест на Dxcover може да окаже значително влияние при съкращаването на времето от появата на симптомите до диагностицирането на пациентите, подпомагайки лекарите при вземането на решения за лечение.

Изследването е публикувано в списанието Cancers.

Списанието потвърждава теста на Dxcover , чрез който се диагностицира мозъчни тумори като ефективен при идентифицирането на малки глиоми. Проучване, което включва 177 пациенти с различни размери на мозъчни тумори, предоставящи кръвни проби за анализ чрез Dxcover показва, че чрез този тест биват диагностицирани и открити малки тумори с размер от 0.2 cm3.


Пробите са били подложени на спектроскопски анализ под инфрачервена светлина и обработени с помощта на специален софтуер.

Високоефективните тестове за ранна диагностика на Dxcover могат да доведат до революция в диагностиката на рака, потенциално да спасят живота на пациенти, които могат да бъдат лекувани по - ефективно в ранните стадии на болестта.

От компанията възнамеряват да работят по разработване тестове за всички видове рак.

Източник: medicalexpress

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up