Неделя, Октомври 17, 2021
Follow Us
Проф. Миланов: Отвратен съм от челобитничеството и блюдолизането

Вчера и днес бях възмутен, отвратен до повръщане от ситуацията на която са поставени колегите ми лични лекари на София. На едрокоремогърдестото човече зовящо се шеф на РЗИ искам да му кажа - ей това не са лелки и чичковци наредени се на опашка за вкиснало зеле това са български лекари наредени на безумна опашка за да спасяват неблагодарната българска общност.

Освен това като три пъти зам. преседател на БЛС и два мандата председател на БЛС-София имам право да задам няколко нелицеприятни въпроса на двете ръководства. Къде сте? Когато възстановявахме лекарския съюз 1990 г. първостепенна задача беше защитата на лекарите и еднакво отстояние от политически игри и партии. Какво виждам от вас? Откровено Челобитничество и блюдолизане. Непрекъснатите ви появяване по телевизиите и празното бръщолевене на купешки приказки, за съжаление известни бивши приятели, които назидават, обясняват, дърдорят и т.н. и нито дума за защита на съсловието. Поне да бяха, като много други съсловни организации от редица страни, обявили траурен ден за починалите си колеги или чакате цифрата им да достигне до числа спуснати ви отгоре. Кога категорично ще поискате оставката на шефа на РЗИ? Като стар администратор мога да му посоча сто начина как да се справи със ситуацията, но най-лесно е да унижиш бившите си колеги.Къде е комисията по лекарска етика или се занимава с оплакванията на пациенти. На какво унижение още ще ни подложат, та да ви накарат да се събудите от летаргията и благополучието, челобитничеството?
Коментарът на Проф. Миланов е публикуван във Фейсбук, по повод на унизителната картина пред столичното РЗИ, където лекари чакат с часове за получаване на ваксини и се стигна до сбиване с охраната, в момент, в който служители на ВМА ги прередили на опашката.
Видео и снимка - Dnevnik.bg


АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН


 

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up