Неделя, Май 16, 2021
Последвайте ни
Бразилският лекарствен регулатор отказа регистрация на руската ваксина

Фармацевтичният регулатор на Бразилия Anvisa не допусна внос на руската ваксина "Спутник V", съобщи Дойче веле, цитирани от news.bg.
Във вторник, 27 април, членовете на управата на регулатора единодушно постановиха отказ за употреба на ваксината в страната заради "произтичащи от препарата рискове" и "сериозни дефекти".

Създателите на ваксината и досега не са предоставили достатъчно информация, която да докаже надеждността, качеството и ефективността на препарата, се казва в решението на Anvisa.
По-рано техническото звено на регулатора препоръча да не се допуска внос на "Спутник V", като се аргументира с "критично важни въпроси", свързани със сигурността и ефективността на ваксината, които трябва да се изяснят преди да бъде допуснато приложението й в Бразилия. Въз основа на предоставената от руската страна документация, данните, получени при лични инспекции, както и информация от други регулаторни органи, Anvisa посочва, че "неизбежните рискове" са твърде големи.
Решаващо за тази оценка е наличието във ваксината на аденовирус, способен да се възпроизвежда. Мениджърът по лекарствата и биологичните продукти на Anvisa Густаво Мендес отбелязва, че това е сериозен дефект.АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН


 

Ваксинирахте ли се?

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up