Неделя, Май 16, 2021
Последвайте ни
САЩ спира временно ваксината на „Янсен“ заради тромбози

Федералните здравни власти на Съединените щати спират временно поставянето на еднодозовата ваксина на "Янсен" след регистрирани шест случая на тромбози на територията на САЩ в рамките на две седмици след поставяне на препарата, информира "Ню Йорк таймс".

Въпросните шест ваксинирани с препарата реципиенти са били жени на възраст между 18 и 48 години. Една от тях е починала, а друга, жителка на щата Небраска, е била хоспитализирана в критично състояние.

poster
Центрове за контрол и профилактика на заболяванията ще проведат съвещание в сряда, за да разгледат шестте случая. Заедно с Управлението за контрол над хранителните продукти и лекарствата двете ведомства изтъкват, че споменатите случаи са изключително редки.

От 12 април в САЩ бяха приложени над 6,8 милиона дози от ваксината на "Джонсън и Джонсън". Мярката на американските регулатори идва по-малко от седмица, след като Европейската агенция по лекарствата започна да проучва в САЩ 4 случая с тромби на пациенти, имунизирани със споменатата ваксина.

Почти седем милиона души в Щатите са получили ваксината на "Янсен" до момента.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up