Неделя, Май 16, 2021
Последвайте ни
Проф. Габровски: През последната година ние достойно защитихме името на нашата професия

Надявам се да сме подминали пика на пандемията, това каза пред БНТ зам.-директорът на "Пирогов" д-р Николай Габровски. Проблемът в момента е, че все още се лекуват хората, постъпили във възходящата фаза на епиденията и тези от вълната преди две седмици.

Всички големи болници са пълни над 60% , но скоро ситуацията ще е по-добра, защото ще започнем да берем плодовете на новите ограничителни мерки и 10-дневното затваряне, каза още д-р Габровски.

"В момента цифрите показват, че нещата не са никак спокойни. Някакси хората подценяват, продължават да подценяват ситуацията. Мислят, че това е отминало. Не е така, не е отминало продължаваме да имаме проблем. Замислих се за мерките, които вземаме, и за обществото.

Всички ние много се уморихме. Ние в системата за здравеопазване със сигурност бяхме подложени на огромно напрежение, но и всички хора, цялото общество - никой не иска да стои затворен вкъщи. Истината е, че една година по-късно ние знаем много за тази инфекция и ако проявявахме достатъчно разум, ние не би трябвало да имаме почти никакви мерки", заяви д-р Габровски.

През последната година ние много достойно защитихме името на нашата професия. И това продължава всички лекари и специалисти по здрави грижи и всички, които помагат да имаме по-добро здраве, имат основание да имат самочувствие, коментира още д-р Габровски.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up