Неделя, Май 09, 2021
Последвайте ни
Д-р Кателиева: Само 30 хиляди българи имат поставена и втора доза от ваксината

"Предвиждахме ръст на заразените, защото ръстът на ваксинираните не е такъв, какъвто беше очакван". Това каза пред БНР д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ. Тя уточни, че само 30 хиляди българи имат поставена и втора доза от ваксината.

"Хората осъзнават, че е опасен коронавирусът, когато той влезе в дома им. Тогава са готови да се ваксинират, агитират и други за това. В истинността на тази епидемия вярваме хората, които работим с пациенти, заразени с Covid-19", сподели тя и уточни, че вирусът няма как да бъде спрян, без да бъде ваксинирано 70% от населението.

Тя изказа опасение, че хората вече не вярват в мерките и това ще доведе до пикове на епидемията, които ще са по-високи от тези досега.

По думите на д-р Кателиева в момента няма дежурство в Спешната помощ, което да не включва случаи на пациенти с коронавирус, а много често и пациенти, страдащи от последиците от тази инфекция, засегнали сърдечната система.

Тя беше категорична, че пандемията влошава здравния статус на населението, защото хората масово се плашат да потърсят лекарска помощ за оплакванията си и отлагат лечението им:

"Разковничето е в бързата масова ваксинация и в спазването на противоепидемичните мерки".

 

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Защо Б.Борисов разпусна НОЩ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up