Вторник, Май 18, 2021
Последвайте ни
Ние сме много, ние сме силни, ние сме обединени

“Ние сме много, ние сме силни, ние сме обединени” е мотото, под което тази година ще се отбележи Международния ден на хората с редки болести
На 28.02.2021 г. Пловдив ще отбележи международният ден на хората с редки болести чрез снимки с цветни послания с мотото „Ние сме много, ние сме силни, ние сме обединени”. Цветовете символизират хилядите видове редки диагнози в света. Инициативата се организира съвместно с Национален алианс на хора с редки болести и „Асоциация НАЕ”(наследствен ангиоедем).

От 11.00 часа в храм „Света Марина” ще бъде отслужен молебен за хората с редки диагнози и техните семейства.
Професионална гимназия по хранителни технологии и техника – гр. Пловдив, ще се включи също за поредна година, в отбелязването на този важен ден.
За Световен ден на редките болести всяка година се определя последният ден от месец февруари. Главната цел на инициативата е да се повиши осведомеността сред обществото и да помогне за по-бързото диагностициране и лечение на засегнатите. Кампанията е създадена от EURORDIS и нейния Съвет на националните сдружения през 2008г. и постепенно се превръща в световен феномен. Всяка година стотици градове вземат участие в тази мащабна инициатива. Поради пандемичната обстановка всички събития ще се организират съобразявайки се с наложените мерки.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up