Неделя, Март 07, 2021
Ген. Мутафчийски: Само у нас има полемика коя ваксина е по-добра

На място в село Самуилово община Петрич премиерът Бойко Борисов, здравният министър Костадин Ангелов и председателят на Националният оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски провериха ваксиниране, осигурено от мобилен екип. Медици от Центъра за спешна медицинска помощ в София са доставили тази сутрин 150 дози в селския медицински пункт, където те извършват и имунизацията на желаещите, най- възрастният жител на Самуилово на 92 години също е в списъка - предаде БНР

 

Премиерът Борисов коментира:

"Лекари от София, медицински сестри, ако не достигнат, има още за радост много желаещи, ще отидат, ще вземат пак, ако трябва и бронетранспортьори, и тях ще пратим до труднодостъпните места. Така че освен големите болници и най-малките населени места - 88 000 дози днеска сме разпръснали из страната".

Съвместно с центровете за спешна помощ и големите болници са сформирани 25 мобилни екипи, които ще доставят ваксини до малки населени места и лични лекари там, обяви здравният министър. Ще има и национален координатор, към който да се обръщат кметовете на малките селища.

Проф. Мутафчийски коментира, че хората проявяват зрялост, над 1160 са ваксинираните във ВМА само през вчерашния ден. Най-възрастният е бил на 96 години, а най-младият - на 18 години:
"Само в България върви такава полемика - коя била по-добрата ваксина. Такова нещо не съществува в цивилизования свят в момента. В Западна Европа никъде не се говори коя е по-добра и каква е по-добра. Те са достатъчно надеждни. В България съществуват, теоретично, 4 милиона, които са незащитени. 4 милиона, нали разбирате, какъв терен има за действие на този вирус".

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

С коя ваксина искате да се ваксинирате?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Гост · преди 12 дни
    Вече може да се каже че няма полемика която я създадоха точно тези от щаба но няма достатъчно ваксини при ОПЛ ако три флакона за 30 пациента са достатъчно то генералът да каже че е така и това им е организацията пак да каже това е ОПЛ са некомпетентни и затова си поставяйте ваксина в ДКЦ
Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up