Вторник, Септември 28, 2021
Последвайте ни
СЗО с нови препоръки за лечение на Ковид

СЗО публикува нови клинични препоръки за лечение на пациенти с COVID-19. Те се отнасят и за пациенти, при които симптомите не изчезват след възстановяване. СЗО обяви, че препоръчва използването на ниски дози антикоагуланти за предотвратяване образуването на тромби.

„Друга нова препоръка към пациентите с COVID-19, които се лекуват в домашни условия, е да използват пулсоксиметър и редовно да измерват нивото на сатурация, за да може да се определи дали състоянието им се влошава и се нуждаят от болнично лечение", каза говорителката на СЗО Маргарет Харис на брифинг в Женева, цитирана от Ройтерс.

"Освен това препоръчваме използването на ниски дози антикоагуланти, за да се избегне образуването на тромби в кръвоносните съдове. Препоръчваме малки дози, защото по-високите могат да доведат до други проблеми", допълни тя.По думите й съветът към лекарите е да поставят пациентите легнали по корем, за да се улесни дишането им.

Маргарет Харис информира, че воденият от СЗО международен екип независими експерти, който е в централния китайски град Ухан, след два дни трябва да излезе от карантина и да започне работата си с китайските изследователи върху произхода на новия коронавирус.

Тя заяви, че приоритетът на СЗО е здравните работници във всички страни да бъдат ваксинирани през първите 100 дни от годината.


АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН


Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up