Неделя, Септември 19, 2021
Последвайте ни
Български лекари с научна статия за Ковид

Научна статия на четирима наши медици влезе в страниците на авторитетното списанието „World Journal of Biological Chemistry". В екипа на младите автори са д -р Цветелина Великова, д-р Христиана Бацелова, д-р Станислав Коцев и Даниел Георгиев, съобщиха от БЛС.
Научната публикация, публикувана в края на септември носи името "Immunological aspects of COVID–19: What do we know?". Тя представлява обзор върху имунологичните аспекти на COVID-19.

 

В публикувания материал се обсъждат ролята на имунната система за протичането на коронавирусната инфекция, имунологичната памет на организма след преболедуване, подходите за лечение и потенциалните възможности за разработването на ефикасна ваксина. Дискутираните проблеми подчертават значението на взаимодействието между вируса и заразения организъм, значението на съпътстващите заболявания за протичането и тежестта на инфекцията, възможните усложнения и изхода от заболяването.

 От месец март 2020 г. същият екип поддържа Facebook страницата „Коронавирус /информация/", на която ежедневно се публикуват данни от български и международни източници за разпространението на COVID-19 у нас и по света, както и новости, свързани с протичането, лечението и профилактиката на заболяването. За научната статия и безвъзмездната работа в социалната мрежа може да четете в интервюто с екипа от млади специалисти ТУК в Националното издание на БЛС „Quo VADIS"

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up