Неделя, Септември 19, 2021
Последвайте ни
Д-р Николай Брънзалов: Сега сме в Параграф 22

Трябва да започне ранно тестване, това е истината. Нашето предложение на БЛС бе 1000-те лева да се дават за дейности. Някой някъде реши тези пари да се дават на калпак. След това Касата каза, че може да дава пари само срещу дейности. Сега сме в параграф 22. Сега на нас ни искат текст как да се дават парите на калпак, което няма как да стане.

 

Това каза д-р Николай Брънзалов по бТВ. Той допълни още:

Не бях уведомил д-р Мендов, че предишният ден бяхме в Информационно обслужване и повечето неща бяха готови. Има административни спънки, за да се пусне талон за изследване на писиар и антигенен пет. Всички приказки за финансиране на медицинската помощ, трябва да се изгладят.

Има места в България където тестът за Ковид е мисия невъзможна. Писиарът е златният стандарт и на него трябва да се доверим. На практика писиарът потвърждава резултатът от антигенния тест.

НЗОК иска човек да има пет симптома от 7, за да се направи тест. Ние искаме симптомите да са два. Това е неприемливо. Надявам се тази седмица да приключи сагата с електронното направление. Всичко зависи от договорния процес относно анекса.

Клиниката е водеща, как пациентът понася заболяването. В началото не трябва да се предприемат тежки терапии. Не съветвам моите пациенти да стартират така, защото между 37 и 38 градуса защитните сили на организма най-мощно реагират, в това число и на Ковид.

Чувам много хора се презапасяват с медикаменти. Не го препоръчвам без лекарски съвет да приемат лекарства. Някои хора не понасят дори минимално повишаване на температурата.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up