Събота, Декември 04, 2021
Follow Us
Проф. Балтов: Апелирам за затягане на мерките, защото ще стане така, че да не можем да обслужваме никого

Шейсет и един души от персонала на столичната болница за спешни случаи "Пирогов" са заразени с коронавирус, съобщи тази сутрин по бТВ директорът ѝ проф. Асен Балтов. Заразените медици в болницата са с един повече от пациентите с COVID-19, които се лекуват с нея.

 

"Обстановката изобщо не е приятна и е близка до критичната вече", каза Балтов. По думите му в близките два дни ще е ясно дали с понесените щети от заразата "Пирогов" ще може да изпълнява пълноценно функциите си.

"От днес започва преразпределение на етажите", каза директорът на болницата. Ще бъдат обособени отделни етажи за пациентите и за медиците с COVID-19.

Две хирургии и травматологичната клиника са затворени до 2 ноември. "Възможно е да намалим обема на работа, но в никакъв случай няма да спре работата на болницата", добави той. Възможно е също болницата да помоли за помощ млади специалисти, които да работят вотделенията извън тези за лечение на COVID-19.


Според проф. Балтов оставката на шефа на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев е била пресилена реакция, защото д-р Пенчев се е справял много добре с работата си.
Според него правилата да работа в "Пирогов" се спазват. Някои от медиците в болницата са се заразили извън нея.

По думите му разпространението на заразата в "Пирогов" не е провал, а е естественият път на един дифузен процес, който не можеш да контролираш".

"Лично аз апелирам за затягане на мерките, защото ще стане така, че да не можем да обслужваме никого", каза той.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up