Понеделник, Юни 21, 2021
Последвайте ни
Спешна нужда от лекари и медсестри има МБАЛ Шумен

МБАЛ Шумен изпитва спешна необходимост от лекари и медицински сестри, които да работят както в COVID-отделението, така и в другите отделения на лечебното заведение. Това посочва зам.-директорът на болницата д-р Недко Тодоров на заседание на Общинския кризисен щаб в града.

 

В инфекциозното отделение на МБАЛ Шумен са изградени вече 5 нови стаи с 10 легла, монтира се и нова кислородна инсталация като разширение на съществуващата. Старото кожно е преместено и в момента целият първи етаж на сградата с още 15 легла също се преустройва за лечение на пациенти с COVID-19, става ясно от съобщение на общината.

Тревога обаче буди нарастващият брой медицински служители в областта, при които е констатиран COVID-19. Данните от Единния информационен портал показват, че към момента те са 31, отбелязва директорът на РЗИ Шумен д-р Пепа Калоянова.

Във връзка с епидемичната обстановка в областта щабът е взел решение да увеличи проверките за спазване на противоепидемичните мерки. Нощните и увеселителните заведения ще бъдат регулярно проверявани и при системни нарушения ще бъдат налагани санкции по Закона за здравето и Наредба 1 за поддържане и опазване на обществения ред в община Шумен.

От Общинския кризисен щаб отново напомнят, че носенето на предпазни маски в затворени помещения е задължително

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up