Вторник, Септември 28, 2021
Последвайте ни
Бременна жена почина ден преди да роди

29-годишна родилка от село Водно е починала вчера сутринта в центъра за Спешна помощ в Дулово. Днес жената е трябвало да роди третото си дете с планирано секцио, но е изпаднала в клинична смърт. По време на бременността си Джеврие Юнуз не е имала оплаквания. През нощта в понеделник й прилошало и близките й веднага подали сигнал до 112. Линейката от Дулово пристигнала за броени минути. „Бърза помощ направиха нещо да помогнат, но там са само дежурни. На повикване после започнаха да идват доктори, сестри, все пак загуба на време.", каза за БНТ свекър и Ердинч Мехмед.

 „Състоянието се е влошило рязко, медицинският екип е оказал реанимационни действия, оказана е помощ, но въпреки това тя е починала, както и плодът , който е носела.", уточнява Ивелин Чафаланов от Окръжна прокуратура - Силистра.

Близките на Джеврие се съмняват, че бебето е било преносено. Назначена е аутопсия, която да изясни причината за смъртта.

„ Ние изследваме абсолютно всичко, което може да доведе до тази смърт. Нямаме данни на този етап, че спрямо нея е упражнено насилие.", заяви Ивелин Чафаланов.

Ако се докаже, че младата жена е починала заради лекарска грешка, законът предвижда от 1 до 6 години лишаване от свобода

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up