Петък, Октомври 22, 2021
Follow Us
Благотворителното спортно събитие за борба с рак на гърдата

Фасадата на Националният дворец на културата (НДК) ще бъде осветена в розово на 27.09 в 19 ч. като знак на подкрепа на благотворителното спортно събитие Race for the Cure и борещите се с рак на гърда.

На 25, 26 и 27 септември за втора поредна година Фондация „Победи рака“ организира в България благотворителното спортно събитие за борба с рак на гърда Race for the Cure, с което да отпразнува живота.

 

Тази година Race for the Cure приобщава своите герои с 5 км бягане, или 3 км ходене, като те избират точния момент, в който да се включат, както и къде да подарят своето движение: в кварталната градинка, в парка, в планината или пък на пътеката във фитнеса. Всеки може да се регистрира самостоятелно или да направи отбор с близки, приятели или колеги, като регистрацията се осъществява в платформата www.raceforthecure.eu/bg, в която са обединени повече от 30 европейски държави.

В събитието ще се включат актрисата Здрава Каменова, Ненчо Балабанов, а за втора поредна година каузата е подкрепена от певиците Нели Петкова, Нели Рангелова и Есил Дюран.

Миналата година пилотното българско издание на Race for the Cure събра над 2000 души на маратон в Южен парк, а събраните средства от регистрации са вложени в организиране на групи за психологическа взаимопомощ на жени с рак на гърда в София, Пловдив, Варна и Бургас.

Сумата от Race for the Cure 2020 ще бъдe използвана за провеждането на Национална програма за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда, която ще се проведе при спазване препоръките на СЗО и МЗ.

На 25, 26 и 27 септември си сложете спортен екип, стегнете връзките на маратонките, усмихнете се и излезте навън да изминете една от избраните дистанции.

Направете си селфи, видео или снимка, качете я в социалните мрежи с хаштаг #RFTC2020 и споделете, че подкрепяте жените с рак на гърда в България и Европа.

Може да качите вашите снимки/видеа и в официалната фейсбук страница  тук

Инстаграм тук или пък в страницата  на събитието тук 

Финалът на Race for the Cure 2020 ще бъде поставен от символа на българската култура – фасадата на НДК ще бъде осветена в 19ч на 27.09 в розово – семантичното олицетворение на подкрепа, надежда и грижовност спрямо борещите се с рак на гърда.

Подкрепете ги и вие чрез регистрация .

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up