Понеделник, Юни 21, 2021
Последвайте ни
БАПЗГ ще бъде включена в договорния процес по НРД

Ще инициирам законова промяна БАПЗГ да бъде включена в договорния процес по НРД. Това обеща здравният министър проф. Костадин Ангелов на протестиращите пред министерството медицински сестри снощи.Освен исканията за по-добри условия на труд, които включват по-малко извънредни часове и по-добро заплащане, сестрите обявиха, че протестират заради факта,

че не участват в подписването на Националния рамков договор. В него имало дейности, за които се плаща само на лекарите и зъболекарите, а тяхната работа не фигурирала никъде, уточниха от Синдиката на медицинските сестри. Вчера те разпънаха палатки пред МЗ и обявиха безсрочен протест.

„Исканията на медицинските сестри, които са пред министерството, не са от днес, нито от вчера. Голяма част от тях са коректни, голяма част от тях могат да бъдат решени не с много усилие и не с много средства. Да, възможно е, единият проблем е възнаграждението, от 1 август

решението е взето, другият проблем е заплащането на първа линия, осигурен е финансовият ресурс до края на годината на всички служители, които са на първа линия. Това са най-наболелите проблеми“, каза още министър Ангелов по време на срещата си със сестрите.

„Много важно е обаче и друго. Днес ги няма тук асоциацията на професионалистите по здравни грижи, които представляват 35 000 души. Има много голяма част от сестрите в страната, които не припознават тези искания и казват, че са доволни. За мен е много важно да знам, кои са тези, които са недоволни, в кои болници са, защото ще отида на място и всеки един проблем, който може да бъде решен, ще направя всичко по силите си, за да се случи“, допълни още той.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up