Вторник, Януари 18, 2022
Follow Us
Пациентски организации искат оставката на министър Сачева

Пациентски организации настояват за оставката на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева, става ясно от писмо до медиите. В мотивите си те изтъкват липсата на диалог и невъзможност за обединение; незачитането на проблемите на децата с увреждания; умишленото разделяне на хората с увреждания с цел извличане на лични политически дивиденти.

Апелът е на ПО "Заедно с теб", Асоциация за репродуктивно здраве, бременност и грижи за децата „Усмихни се”
Алианс на трансплантираните и оперираните АТО „Бъдеще за всички” Асоциация на пациентите със сърдечносъдови заболявания.

Според организациите налице е "грозно използване на зависимостта на национално представените организации на хората с увреждания заради получаването на милиони субсидии от държавата".

НПО-тата обвиняват социалния министър в невъзможност за справяне с работата в тежък момент, когато обществото е разделено, липсата на конкретни решения и празно политическо говорене.

Според тях в публичните си изяви Сачева демонстрира "неуважение към майките на деца с увреждания (каквито и да са те) и надменно отношение към деца с увреждания".

"Майките от Националната гражданска инициатива "Системата ни убива" са Майки на деца с увреждания и ние като общество им дължим поне уважение, да не говорим за подкрепа. Когато един министър забрави, че първо е човек, а министър е временно, то е дошло времето да си ходи.", заявяват в писмото си от пациентските организации.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли депортирането на Новак Джокович от Австралия?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Гост · преди 1 години
    Пенка от пациенстските организации, гравитираща около кой ли не, как ли не, представляваща незнайно кого пак си намерила трибуна :D
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up