Неделя, Май 16, 2021
Последвайте ни
Мъж нападна лекар в Спешното отделение в Радомир

Пореден случай на агресия срещу медик, този път от Спешното отделение в Радомир. Млад мъж се е нахвърлил срещу дежурния лекар след спор какви манипулации могат да се правят в Спешна помощ. Медикът е с комоцио, а по случая е образувана проверка. Иво Асенов, за който от Спешната помощ твърдят, че е нападнал лекаря, е дошъл с баба си, която имала високо кръвно.

Той е настоял да ѝ бъде направена инжекция.„Жената е пристигнала в добро общо състояние, не е ставало въпрос, че има високо кръвно и че се нуждае от преглед. Не знам как е обяснено това. До агресията се стига, когато пациентите са казали, че трябва да се направи инжекция, на въпроса каква – никой не е отговорил. Инжекции и манипулации не правим, с изключение на тези, които са назначени по спешност от нашите лекари”, обясни д-р Сия Механджийска, завеждащ Спешната помощ в Радомир пред Нова Тв

Тя добави още, че на пациента е обяснено, че манипулации, назначени от лични лекари, не се извършват. Дежурният лекар е разяснил какво трябва да се направи.„При което започват заплахи и лекарят му казва, че щом има заплаха, ще потърси съответните органи. Младежът се обръща и спонтанно го удря по лицето”, разказа Механджийска.

Соченият за нападател, който отказа да разкаже пред камера за случилото се, обясни, че медикът пръв е проявил агресия. Майката му - Камелия Асенова потвърди и допълни, че лекарят е ударил пациентката с високо кръвно.

„Инцидентът е регистриран и има жалба от потърпевшия лекар. Прави се полицейско разследване, което още не е приключило, и не е подадено в прокуратурата”, посочи кметът на Радомир Пламен Алексиев.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Гост · преди 10 месеца
    В спешна помощ не се правят манипулациии назначени от личен лекар или лекар специалист но ако има нужда от спешна манипулация назначена от дежурен лекар се правят така че явно трябва разследване
Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up