Неделя, Май 16, 2021
Последвайте ни
"Лекарите в Силистра очакват подкрепата на обществото"

Лекарите очакват да видят подкрепата и уважението от обществото, а не тази агресия, нападки и заплахи, които получиха за денонощната си работа в спешното отделение на болницата". Това каза пред БНР д-р Даниела Костадинова - директор на Многопрофилната болницата в Силистра, във връзка с решението на лекарите в спешното отделение на лечебното заведение

да подадат колективна оставка заради случай на насочената и постоянна агресия на пациентите и близките им срещу медиците. Тя уточни, че лекарите ще продължат работа, защото по Кодекса на труда са длъжни да отработят 15-дневно предизвестие:

"Това е допълнителен труд, който те полагат чрез дежурства в спешното отделение, защото всички те са специализанти в различни отделения на нашата болница, където е основният им трудов договор".

В предаването "Преди всички" д-р Костадинова уточни, че са проведени вече няколко срещи с подалите оставка лекари и в четвъртък предстои нова среща, на която ще присъства и районен прокурор и председателят на Общинския съвет:

"Хора, които имат управленски функции, за да ни помогнат да ги убедим да продължат работа и след 15-те дни предизвестие. Аз нямам административни правомощия - като директор на болницата, да ги принудя да полагат допълнителен труд", обясни д-р Даниела Костадинова и добави, че случаите на агресия към лекари са много чести.

Д-р Костадинова коментира липсата на наказания на хората, посегнали на лекари, и предложи да им бъде налагано да полагат общественополезен труд в лечебното заведение, в което са проявили агресия спрямо медици.

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Бесен · преди 10 месеца
    Няма да я получат. Или ще получат някакво лицемерно отношение като опре до кокала. Да напускат за да им дойде акъла на онези тъпанари.
Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up