Вторник, Април 13, 2021
Последвайте ни
Без изискване за медицинско образование за бъдещия шеф на Онкодиспансера в Пловдив

Общинският съвет на Пловдив определи комисията, която ще проведе конкурс за нов управител на Комплексния Онкологичен център.

Изборът ще се проведе през лятото, но още преди процедурата да стартира, около нея се нагнети напрежение.

 

Причината - в надпреварата могат да се включат и кандидати, които нямат медицинско образование.

Програма за развитие на онкодиспансера, образователна степен "магистър" и 5 годишен стаж – това са основните изисквания към кандидатите за поста управител. Така, според разпоредба на правителството, конкурсът може да спечели цигулар или учител по рисуване.

"Това е сериозно здравно заведение, което наистина има нужда да се ръководи от медик, човек който разбира", настоя кметът на града под тепетата Здравко Димитров.

За останалите общински здравни заведения от кандидатите за управленския пост се изисква икономика, медицина или здравен мениджмънт. Техните финансови показатели обаче са далеч по–лоши от тези на
онкодиспансера.

"Апетити за управляване сигурно има, защото ние реализираме един сериозен приход от дейността на онкодиспансера - за миналата година е 1 560 000 лева", пресметна д-р Парашкев Цветков, управител на КОЦ Пловдив.

Само за миналата година тук са регистрирани над 5500 новозаболели. А общия брой на пациентите, които се лекуват е 50 хиляди.

Източник: БНТ

Одобрявате ли разхлабването на мерките?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up