Неделя, Май 16, 2021
Последвайте ни
Изграждаме Европейски център за специалисти по бедствия - решиха депутатите на първо четене

Да бъде изграден Европейски център за подготовка на специалисти по бедствия, аварии и катастрофи и училище за парамедици разрешиха депутатите с промените на първо четене в Закона за българския червен кръст.

 

Така се дава възможност върху имоти публична или частна държавна собственост да може да се учредява безвъзмездно право на строеж в полза на БЧК.

Всички парламентарни групи подкрепиха проекта.

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков коментира, че бъдещият проект ще повиши реномето на страната ни:

"Една голяма привилегия. Важна стъпка в утвърждаването на авторитета на нашата организация - на БЧК, а и не само на БЧК, изобщо на цялата ни държава. Представете си колко с чувство на гордост, ако знаем и ако светът знае, че в България ще се обучават кадри от целия свят, от цяла Европа и те ще получават диплома, която ще бъде предоставена от българската държава. Тези хора ще се обучават на територията на нашата държава".

БСП подкрепиха закона, като депутатът Георги Михайлов предупреди, че между двете четения социалистите ще следят относно казуса по предоставянето на терен за новия логистичен център:

"Ние ще настояваме да бъдат внимателно прецизирани юридическите текстове по отношение на възможността за ползването на собственостите, т.е. земите, върху които се определя действието на този проектозакон на Червения кръст“.

 

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up