Вторник, Април 13, 2021
Последвайте ни
Лекар със сигнал до МЗ срещу сливенската болница, в която има огнище на коронавирус

Според д-р Василева заразените медици работят и на други места. Тя постави под съмнение и лабораторията на болницата. Докторът поиска пълното затваряне на болницата и дезинфекция.


Според здравната инспекция в града това ще стане до края на седмицата в рамките на 24 часа. Пълното затваряне на болницата след седем заразени медици в отделението по гастроентерология поиска и кметът на града.
Ръководството на болницата заяви пред БТВ, че болницата няма да се затваря изцяло, а само частично:
“Кметът иска затваряне, ще я затворим поетапно, за да я дезинфекцираме по правилата, има болни, които не можем да изпишем, така че те ще останат, ще ги преместим. Реанимацията също не можем да я преместим. Така че ще я ситуираме в зависимост от състоянието на пациентите. Ще бъде затваряна за часове“, каза пред БТВ д-р Пенко Пенков, управител на МБАЛ "Хаджи Димитър“.
"Разбира се, че болницата не може да се затвори, ние дезинфекцираме за определени часове. Има дезинфектанти, които действат за два часа и след това може да се използва. Кабинетите на втория етаж приемаха пациенти. Дезинфекцирани са и направени по правилата, така че всичко е точно според нас", каза още д-р Пенков.

 

Одобрявате ли разхлабването на мерките?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up