Събота, Ноември 27, 2021
Follow Us
Медицинската сестра Мая Илиева отново с прекратен договор

Председателката на Синдиката на българските медицински специалисти Мая Илиева отново с прекратен договор - този път от Белодробната болница „Света София“. Според Илиева причината за това е че синдикатът извоювал смяна на статута на болницата в инфекциозна, работейки с пациенти с коронавирус.

 

„Ние поискахме от нашия директор да промени статута на болницата, цялата, тъй като всички вече трябваше да обслужваме такива пациенти, да имаме едно намалено работно време, 7 часа, както в инфекциозните звена, и да ни бъде променена основната заплата. Много не му се щеше, затова ние от Синдиката на българските медицински сестри написахме допитване до г-н Ананиев, който, така да се каже, му разпореди да бъде сменен статутът на болницата и естествено, оттук вече излязоха много извънредни часове труд, които те трябваше да ни изплащат, увеличиха и заплатите на колегите“, каза Мая Илиева.

Пред „Хоризонт“ директорът на Белодробната болница д-р Любчо Пенев заяви, че като работодател има право да не продължи изпитателния ѝ срок. И че статутът на болницата не е променян.

„Това са инсинуации, не желая да коментирам неща, които са далече от истината, болницата е многопрофилна много от отдавна, така че категорично не. Можете да го проверите и в Търговския регистър“, каза той.

От Министерство на здравеопазването съобщиха за „Хоризонт“, че статутът на Белодробната болница не е променян, преоборудвани са само отделни звена за лечение на Covid-19, а увеличените разходи за персонал по време на пандемията са факт за много от лечебните заведения. Седемчасово е работното време само за персонала към реанимационните и интензивните отделения, уточниха още от здравно министерство.

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up