Събота, Октомври 23, 2021
Follow Us
Болницата в Кюстендил все още моли за един респиратор


МБАЛ „Д-р Никола Василев“ в Кюстендил има спешна нужда от съвременен интензивен респиратор за успешно прилагане на лечение на COVID -19. Призивите продължават вече повече от седмица. Цената на апарата е 37 440лв и може да бъде доставен на 15 май, ако бъде платен до седмица.

В Кюстендил има 10 потвърдени случая на COVID-19 и предвидени 10 легла за интензивно лечение. Открита е и дарителска сметка. Ето и съобщението от ръководството на болницата:
„МБАЛ "Д-Р НИКОЛА ВАСИЛИЕВ" има СПЕШНА нужда от Интензивен респиратор за справяне и успешно прилагане на лечение с COVID 19, за което се нуждае от закупуването на съвременен апарат. След направено проучване, заедно със специалисти се спряхме на такъв с цена 37440 лева с включен ДДС. Направено беше запитване до фирма вносител. Офертата, която получихме е качена на страницата.
Средствата по закупуването на респиратора могат да бъдат осигурени чрез дарителска сметка открита единствено и конкретно за тази цел в Първа Инвестиционна Банка/ FIRST INVESTMENT BANK, Bulgaria, Sofia
FiBank
BIC/SWIFT код: FINVBGSF
IBAN:BG78FINV91501317429442
/дарителска сметка/
Пълно наименование на получателя: МБАЛ "Д-р Николай Василиев" гр. Кюстендил
Адрес: Република България, гр. Кюстендил, пл. "17 Януари" 1
Ако успеем да съберем сумата в рамките на 1 седмица, същата тази апаратура ще може да бъде доставена до 15 май 2020 г. Цената - от 37 440, 00 лв. включва монтаж, транспорт, пускане в експлоатация, ДДС, настройка и обучение на специалистите за работа с апарата."

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up