Вторник, Април 13, 2021
Последвайте ни
Д-р Диманов: Анексът към НРД ще ни позволи да запазим възнагражденията на персонала, както и самия персонал

Д-р Цветан Диманов е изпълнителен директор на МБАЛ „Полимед“ . За „ Право и здраве" той коментира последното решение на Български лекарски съюз и НЗОК . което осигурява известно финансиране на всички лечебни заведения  независимо от отчетената дейност. 

Д-р Диманов, днес е Световният ден на здравето, какво бихте казали на колегите си?
Поздравявам всички здравни работници с празника. В тези дни на сериозни изпитания, желая най- вече здраве и физическа и психическа устойчивост, за да можем максимално да сме полезни и ангажирани към пациентите.

 

Вчера стана ясно, че на всички лечебни заведения, независимо дали става дума за първична или специализирана дейност, лаборатории или болници, ще бъдат изплатени 85 % от очакваните в неепидемична обстановка средномесечни постъпления, независимо от отчетената дейност за периода. Удовлетворява ли Ви това решение?
Няма как да не сме удовлетворени, стига това намерение да стане факт. Решението ще ни позволи да запазим възнагражденията на персонала, както и самия персонал. Немислимо е в тази пандемична обстановка да се мисли за съкращаване на медицински персонал, поради намалена медицинска дейност.

Одобрявате ли разхлабването на мерките?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up