Вторник, Юни 22, 2021
Последвайте ни
От вируса или от лекарството почина последния пациент в Пирогов?

Д-р Димитър Петров, който е лекар и бивш Управител на НЗОК постави под съмнение истинската причина за смъртта на 40 годишен пациент, за която медиите съобщиха вчера. В своя Фейсбук профил, д-р Петров написа:
Последният 40-годишен пациент в Пирогов от сърдечен арест, вследствие на тежка странична реакция от лечение с хлорохин ли е починал? Няма информация, затова това питам и предполагам.

Хайде щабът, освен статистика, спорове за тестове и маски, затваряне на паркове, Витоша и връх Мусала, четене на конско и плашене на населението, да започне да дава някаква навременна и полезна информация на населението и лекарите.
Ако предположението ми е вярно, имайте предвид, че се вдигна шум с това лекарство, много хора се снабдиха с него и като нищо ще започнат да се лекуват в къщи. Хлорохинът вероятно има добър ефект при заразени с коронавирус, но макар и рядко, дава и тежки странични реакции, някои от които много опасни, най-вече удължаване на QT интервала с тежки и животозастрашаващи аритмии, някои фатални. Това значи прецизиране на ефект-полза, предимно болнично лечение с мониториране или поне наблюдение.
Стои и въпросът този мъж от коронавирусната инфекция ли е починал, тъй като е млад, вероятно преди това здрав и не в тежко състояние, или от внезапна сърдечна смърт вследствие на страничен ефект на лекарството.
Бог да прости човека и съболезнования на близките.

boltadjВ коментар към написаното от д-р Петров, Д-р Николай Болтаджиев, хирург и бивш Председател на националното сдружение на частните болници добави:
 Цитат от алгоритъма за поведение на ОПЛ по отношение на коронавируса във Франция:

“Хидрокисхлороквин
При липса на данни за ефикасност и безопасност от клинични изпитвания, към днешна дата нито Plaquenil, нито Kaletra нямат индикации в лечението на COVID-19 (становище на Висшия съвет на обществено здраве от 24.02.2020 г.). Те трябва да бъдат давани от фармацевтите само по лекарско предписание по обичайните им показания, за да се осигури достъпът им до пациенти, които ги ползват за своето хронично лечение. Първоначалното предписване може да се извършва само от ревматолози, интернисти, дерматолози, нефролози, невролози и педиатри и подновяване на рецепта при обичайната им индикация при хронични патологии (напр .: LUPUS, HIV, PR ... и т.н.) от всеки лекар.

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Гост · преди 1 години
  Достойните и разумни лекари и хора на медицината трябва да излязат възможно най-скоро със официално становище относно глобалната измама наречена пандемия коронавирус. По цял свят безпристрастни и независими от щедри спонсори доктори и медицински организации, официално обявяват статистика от тестове и представят реалността от самата кухня т.е. болниците и лабораториите като изводите им са напълно противоположни на телевизионните *****и и медийните сензации. Повече от очевидно е че става дума за невероятна по своя мащаб манипулация. Явно е също че абсолютно всички медийни истерии и политически цирк се насърчават от определни кръгове с интереси от съществуването на тази изкуствено създадена криза. Тази истерия и дезинформация се насърчава не само тук, но и по цял свят от услужливи и добре платени медии даващи трибуна единствено на онези които пряко или косвено участват в тази измама било от финасов интерес или някаква друга зависимост. Гласът на разумните хора не се чува по официалните медии, а битува единствено в мрежата, yotube и по-малките телевизии. У нас основните медийни манипулатори са НОВА и БТВ. Не само не се дава трибуна за дебат, но целенасочено се въртят единствено страховити заглавия и репортажи без никаква реална наука и статистика. Отделно постоянно се демонизират и заклеймяват хора които имат реален поглед върху ситуацията. Ролята им е единствено на плашило.
  На това трябва да се сложи край и нека тези които имат пряко отношение като медиците настояват за незабавно прекратяване на т.нар. мерки!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Руми · преди 1 години
  Ако държавата даде маски ,нека ни задължава да ги носим
 • Публикуването на коментара е спряно.
  AN · преди 1 години
  Няма как да знаем,но ако е имал здраво сърце,не му е проблем само някакъв си вирус.ВСяко друго заболяване е било рисково за него.Сриване на имунитет се казва,но съчетан със заболяване,си е лошо.Това ни чака и нас от ''вкъщи'',ако заболеем след излизане навън.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Дарина · преди 1 години
  Написах, че не одобрявам носенето на маски, но след това видях ,че има опция Одобрявам, ако държавата купи маски . За втори път ми се случва във ваши анкети да имам два отговора .И обединени отговорите дават по пълна картина, колкото и в тоя случай да са изключващи взаимно. Но, ако държавата дава маските, тя трябва да прецени за случая с вируса, кои маски са необходими, а не всякакви които се продават в магазини за 1 лев.Тогава, ще има смисъл маската, защото ще е съобразена с това заболяване. Другите маски, които в момента се продават са безсмислени. Аз съм една от всички ,които писах до ВАС срещу маските .Но и там ,копирах абзаца на адвокат Хаджигенов, за мнението на вирусолози колко са надеждни сегашните маски и какви трябва да са
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up