Вторник, Май 18, 2021
Последвайте ни
Около 200 доброволци са се отзовали да помагат в МБАЛ "Александровска"

Около 200 доброволци са се отзовали да помагат в УМБАЛ "Александровска". Те са от различни социални групи на населението - студенти, представители на компютърните науки, скални катерачи, планински спасители. Това каза доц. Костадин Ангелов, изпълнителен директор на лечебното заведение пред БНТ.

Вчера са събрали най-голямата група - студентите по медицина, и в зависимост от необходимостта и натовареността на болницата, те ще бъдат потърсени.

Към момента има достатъчно лекари, които да се грижат за болните, добави той.
„Нито един от тях не каза "Не, аз няма да помогна", всеки един каза "Може да разчитате на мен".
Сумата на получените дарения надхвърля 600 000 лв. Те са направени от различни фирми за закупуване на медицинска техника и материали.
Всяка една помощ в състоянието, в което се намираме, е добре дошла, защото тя ще позволи да помогнем на повече хора.
Доц. Ангелов коментира случаят с получено дарение от компания, която приоритизира служителите си в случай на нужда за дихателни апарати.
Когато започнахме преговорите с тази компания в самото начало коментирахме, че ще имаме нужда от такива апарати. /.../ Ако ние можем да помогнем на един човек повече с тези апарати, то ние сме спасили цялото човечество. Това е мисъл, която не е наша.
Предимството, което сме видяли в тази ситуация е, че ние ще можем да оборудваме нашата болница и ще можем да помогнем на повече хора, включително и служителите на тази фирма.
Ако някой си представя, че нашите лекари ще нарушат медицината, писаните и неписаните закони, каквито ние си ги представяме и ежедневно работим по тях, той жестоко се лъже. Преценката ще бъде на нашите лекари. И ако дарителят не е удовлетворен от тези мои думи или очакванията му са различни, то договорът ще бъде прекратен.
Той уточни, че са готови да върнат дарението, ако дарителят не е съгласен.
Към момента с потвърдена диагноза коронавирус в МБАЛ "Александровска" са трима души. Състоянието им е добро.
Болницата може да поеме 15 безсимптомни заразени в кожна клиника и 15 пациенти, имащи нужда от дихателна реанимация.

Източник: БНТ

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up