Сряда, Октомври 27, 2021
Follow Us
Напрежение и в болницата в Гоце Делчев: 14 лекари подават оставка

14 лекари, сред които заместник-управителят и шестима завеждащи на ключови отделения в общинската болница в Гоце Делчев са депозирали предизвестия за напускане в знак на несъгласие с политиката, провеждана от управителя д-р Владислав Улевинов, съобщи БНР. Сред подалите оставка са завеждащите отделения по хирургия, ортопедия, гинекология, реанимация, по детски и по вътрешни болести. Медицински сестри също са подали сигнал в общината.

В усилията си да овладее ситуацията и да изясни причините за кризата, местната власт стартира поредица от спешни срещи в болничното заведение.
Обвиненията са за авторитарно управление от страна на д-р Улевинов, лишаване от допълнителни стимули на персонала, за сметка на няколко заплати, които гласувал за себе си, намаляване на изписваните лекарства и еднолични решения, които са в ущърб на работещите в болничното заведение.
На извънредно заседание общинският съвет е обсъдил ситуацията и е сформирал работна група начело с кмета Владимир Москов, която от утре влиза в болницата. Тя ще се опита да проведе разговори с лекарите, медицинските сестри и помощния персонал по отделения, за да бъде изяснен проблемът и да се потърси консенсусно решение.
Кметът Владимир Москов призна, че е притеснен от ултимативната ситуация, като не скри и че има недоволство и сред пациентите.
„Имаме претенции и ние като община, че не се работи в пълен капацитет. Ние сме една от отдалечените болници в страната, обслужва се 80-хилядно население, ще има голям проблем“, коментира той последиците от евентуално блокиране на работата на лечебното заведение.
Докладът на работната група за решаване на проблемите в болницата трябва да е готов в четвъртък на следващата седмица.

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up