Петък, Октомври 22, 2021
Follow Us
3163 лв. е била заплатата на управителя на МБАЛ-Раднево

Финансовите задължения на МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков“ – Раднево е приблизително 909 000 лв,, от които просрочени са 323 000 лв., делът на неразплатените задължения за персонал е 51% - 282 000 лв. за заплати и 182 000 лв. за осигурителни вноски на работещите. Това отговаря министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на двама депутати от „БСП за България“ – Георги Гьоков и Драгомир Стойнев, които му поставят въпрос за реалното финансово състояние на лечебното заведение, начина му на управление и размера на възнагражденията на ръководния персонал.

3 163 лева е взимала управата на болницата в Раднево, става ясно от писмения отговор на министъра, който прави уточнение, че цялата информация, която той излага се основава на получените от него отчети за последното тримесечие на 2019 г. На въпрос на двамата депутати дали ръководството на болницата е получавало над 5 000 лв. заплата на месец, министър Ананиев отговаря, че той не разполага с такава информация.

МБАЛ „ Димитър Чакмаков" е 100 % собственост на Община Раднево. По тази причина финансовият контрол на лечебното заведение, в това число и върху размера на възнаграждението на управителя на болницата, трябва да се упражнява от Община Раднево, припомня министърът.

В отговора си Кирил Ананиев информира още, че е сезирана Изпълнителна агенция „ „Медицинки надзор", която започва проверка в лечебното заведение.

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up