Вторник, Април 13, 2021
Последвайте ни
Родилка беглец!

Млада жена, родила вчера третото си дете в АГ отделението в общинската болница в Дупница, избягала от здравното заведение след раждането, съобщава вестник Струма.
Днес, след като от болничния екип забелязали, че бебето и майката ги няма позвънили на полицията. Униформени и линейка веднага се озовали пред дома на избягалата родилка, но не я открили. Издирването продължава.

За сега не е известна причината за бягството – дали жената не е била доволна от обслужването, от условията в болницата или е била отвлечена. Името на майката се пази в тайна, а това а детето не е известно. Освен име, детето няма и ЕГН, което автоматично го превръща в гражданин с прекъснати здравноосигурителни права. Няма информация дали детето официално има баща и кой е той, както и дали същия има отношение към бягството.
Болницата прави всичко възможно с помощта на местната полиция да намери и върне родилката в отделението, защото иначе НЗОК няма да ѝ плати клиничната пътека. Няма информация младата майка да е обявена за национално или международно издирване.

Одобрявате ли разхлабването на мерките?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up