Четвъртък, Януари 20, 2022
Follow Us

Петте медицински сестри, които влязоха в парламента вчера по време на заседанието на комисията по здравеопазване, останаха цялата нощ в сградата. Те обявиха гражданско неподчинение, тъй като обявеният по програма блиц контрол на министърът на здравеопазването Кирил Ананиев не се състоя и те не успяха да се срещнат с него.
Припомняме, че министър е на извънредно заседание на здравните министри в Брюксел заради коронавируса и това е причината дневният ред на комисията да бъде променен. Сестрите настояват в този случай негов заместник или председателят на здравната комисия да се срещне с тях, в противен случай нямало да излязат от сградата.
„Записахме се за здравна комисия. Тя продължи точно пет минути – гласуване за избор на нов управител на НЗОК с един кандидат. Министър Ананиев (здравният министър Кирил Ананиев) го нямаше, половината от депутатите ги нямаше и ние побесняхме. Ние пет дни стоим на палатки пред МС, а за тях бяхме невидими“, каза лидерката им Мая Илиева пред bTV.
Протестиращата кинезитерапевтка от „Пирогов“ Бойка Анастасова излезе на перваза на прозореца на залата и отказва да се прибере, въпреки увещанията на медии и охраната на парламента. Охранителите искат да им бъде дадена възможност да обезпечат прозорците, но Анастасова категорично отказва.
Преди по-малко от час повечето бяха изведени, само една обаче - Бойка Анастасова, отказа да напусне сградата. – съобщава БНТ.

 https://news.bnt.bg/f/video/o/1041/f3ebeb686afee22a6a73def6a55fbe1d.mp4

Подкрепяте ли депортирането на Новак Джокович от Австралия?

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up