Понеделник, Юни 17, 2019

cataract surgery 0d027b341475ca06d5c25ca4cb477b45672d8951 s800 c85Два пъти годишно белгийският лекар Карл Клас оперира и дава констултации в столична клиника.

Светило в очната хирургия идва у нас, за да помага на български пациенти. Два пъти годишно белгийският лекар Карл Клас оперира и дава констултации в столична клиника. Защо пациентите на офталмолога го наричат магьосник обаче?

Пионер в иновативната очна хирургия, спасил от слепота рекорден брой пациенти. Д-р Карл Клас отново е в страната ни, за да оперира заедно с българските си колеги в най-голямата очна клиника тук. Избрал мястото, заради условията.

"Важно е да имаш опит, но от също толкова голямо значение е и екипът, с който работиш. И разбира се техниката, с която се работи. Много е важно клиниката да осигури всичко необходимо за един пациент преди, по време и след операцията. А благодарение на специализираната апаратура тук, ние можем да гарантираме наистина добро качество на работата", споделя медикът.

За качеството на работата на офталмолога гарантира и едно българско семейство. Малкият им син има проблеми със зрението. Отишли за консултация при д-р Клас, защото вече сами са се убедили, че той прави чудеса.

За да гарантира максимална точност при прегледите на пациенти, клиниката е закупила специален апарат.

Наличието на иновативна апаратура е едно от основните условия на д-р Клас, за да дойде да консултира и оперира тук.

Докато е в София, белгийският лекар обучава и български офталмолози.

В миналото българските пациенти на д-р Клас са ходили за преглед в Белгия. Сега обаче са улеснени, защото той идва два пъти в годината в столицата.

А клиниката вече оперира своите пациенти по клинични пътеки на здравната каса.

 Още във видеото:

Източник: bgonair.bg

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up