Вторник, Декември 10, 2019

marijuanaИма ли място канабисът при лечението на тежко болни хора у нас?- разказва Нова телевизия.През последните години той се употребява все по-често в медицината по света. Изследванията в различни страни показват, че конопът облекчава страданията на болните с глаукома, диабет, псориазис, епилепсия, множествена склероза. В САЩ е регистрирано лекарство за лечение на определена форма на епилепсия''.

По думите на д-р Сотиров научно доказано е, че някои от веществата, съдържащи се в марихуаната лекуват рак.

Сега болните от рак приемат тинктура, олио или таблетки с канабис, за да облекчат болката, а други- с амитрофична латерална склероза например, твърдят, че се подобряват, въпреки прогнозите на медиците за пълна деформация на мускулите им. Една от пациентките е Кати Дьордан, повела борба за легализирането на медицинския канабис.

Известният актьор Томи Чонг казва, че е излекувал рак на простата именно с масло от канабис.
Различните държави обаче имат различно виждане по въпроса. Люксембург легализира канабиса, но само за развлечение. Великобритания разреши на лекарите да изписват рецепти за лекарства с канабис.В Испания пък могат да предписват мляко и олио с канабис. 

Темата за лечение с медицински канабис в България е табу за държавната администрация. Министерство на земеделието пази в дълбока тайна компаниите, на които е даден лиценз за производство на индустриален коноп. Климатът на страната ни е подходящ за тази култура, която може да замести и тютюна.

Виж повече във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up