Събота, Декември 14, 2019
Д-р Рослер, специалист терапия на деца с аутизъм с безплатна лекция в София

Д-р Едуард Рослер, специалист, изследващ чревния микробиом във връзка с автоимунните заболявания, идва в България по повод събитие, организирано в МБАЛ „Света София“.
На 25 октомври от 14 часа в зала „Св. Иван Рилски“ д-р Рослер ще изнесе специална лекция на тема чревно здраве и детско развитие, а д-р Мария Савчева, трансфузионен хематолог в МБАЛ „Света София“, ще разясни каква е ролята на холестерола при разстройствата от аутистичния спектър.
Д-р Едуард Рослер е известен с разработването на протоколи за терапия на деца с разстройства от аутистичния спектър и други проблеми в развитието.
Лаборатория „Рослер“, която той управлява, е една от малкото, в които се изследват цялостния микробиом, невротрансмитерите, възпалителните маркери в червата и др.
Събитието се осъществява с подкрепата на сдружение „Всяка дума“, МБАЛ „Света София“ и „Биомедикъл“ ООД.
Вход свободен!

Dr. Eduard Rosler e1497968476592"Има много силна връзка между червата и мозъка. Един от най-важните невротрансмитери - серотонин - се произвежда главно в червата. Както подсказва името, трансмитерите пренасят информация по чревно-мозъчната ос. Едва около 10% от информационния поток от главата - мозъка към червата е разкрит, и 90% в обратната посока. Една съществена връзка за това е вагусният нерв, който участва в регулацията на почти всички вътрешни органи. В допълнение към невронните пътища, много хормони на червата и невротрансмитерите се използват за "споделяне" на информация между червата и мозъка.", споделя д-р Рослер по-рано тази година по време на едно от посещанията си у нас .

През 2018 година д-р Рослер изнася лекции, според които епидемията аутизъм идва от храненето
Той е изследвал стотици български деца в лабораторията си. На въпроса дали вижда общи проблеми при тях, д-р Росберг отговаря, че определено се открива повтарящ се мдоел при тези деца. "Това е част от научно изследване, което предвиждаме с организация "Всяка дума" , Станислава Чуринскйене, д-р Екатерина Тодорова, д-р Мария Савчера, д-р Таня Кадийска. Най-често се срещат хистаминова интолерантност тип 1 или 2, заедно с понижен серотонин"

Подкрепяте ли подписването на нов НРД?

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up