NSVOK top banner

Вход

Отлична акредитация за МБАЛ - Търговище

boln koridorВисока оценка получи Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище от акредитационната комисия след цялостна проверка на лечебното заведение.
"Отличната оценка е повод за задоволство и гордост за всички, които работим тук", каза на пресконференция днес изпълнителният директор на болницата д-р Иван Светулков.
Извършено е едновременно оценяване на цялостната медицинска дейност на МБАЛ, на отделни медицински и други дейности, както и на възможността за обучение на студенти и специализанти. Повечето от отделенията са получили отлична оценка по всички критерии за срок от 5 години, информират от novini.bg. Има и такива, които заради недостатъчна численост на персонала, са получили много добра оценка.

Нови четири отделения са получили акредитация за провеждане на специализация на магистри-лекари. Така вече всички структури в МБАЛ - Търговище имат възможност да бъдат база за обучение на студенти и специализанти. По думите на д-р Светулков в момента в областната болница специализират 17 млади лекари, пожелали да почерпят от опита на тукашните медици.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Лекар Болници