NSVOK top banner

Вход

Пациент изпотроши спешен кабинет в Перник

potrosheno speshnoМъж е нанесъл материални щети в един от кабинетите на спешното отделение в МБАЛ д-р Рахила Ангелова АД в Перник, съобщават няколко медии. Пострадали хора от персонала няма. Пациентът е потърсил медицинска помощ, след нанесен му побой. Той е искал освен това да му бъде издаден документ за нанесените наранявания. Недоволен от описанието на вредите, по-късно той се връща в спешния кабинет и иска описаните наранявания да бъдат променени.
Получава отказ, което предизвиква агресивната му реакция. Първо обръща кушетката, чупи прозореца със стол и няколко шишета с разтвори за вливане.
В този момент в кабинета са били медицинска сестра и санитарка, които успяват да излязат от кабинета и да позвънят на полицията.

Пристигналите полицаи го арестуват и задържат за 24 часа. Срещу мъжа е образувано досъдебно производство за нанесените щети, съобщили от пресцентъра на МВР.
Случаят е още едно доказателство за напрежението в здравната система, пораждано от ниското качество, високите нива на доплащане и насажданото от години отношение към медиците. На тази основа и най-малкият повод, независимо дали е основателен или не, все по-често води изблици на агресия и желание за саморазправа.
Снимки от изпотрошеното отделение бяха публикувани във Facebook групата "Медици БГ". "Поредната вандалщина. Благодаря за светкавичната помощ на двете патрулки от млади момчета от РПУ Перник! Благодарение на тях няма пострадал персонал", пише Мая Алексова.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Пациенти Спешна помощ
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост