Петък, Август 19, 2022
Follow Us

От вчера заработиха новите модули на електронното ни здравеопазване. И както подобава у нас в такива случаи, почти нищо не работи. Два дни от цялата страна валят оплаквания от първичната и специализираната извънболнична помощ, от медико - диагностичните лаборатории, от болниците. Пациенитте идват, но направлението не се отваря или изобщо го няма, или го отварят на регистратура, а след това лекарят няма достъп до него, или вече е маркирано като изпълнено, макар болният още да не е излязъл от кабинета на предписващият го и какво ли още не.

Като всяко ново нещо е нормално да има проблеми, но да пускаш една очевидно неработеща електронна система е признак за безотговорност, както от страна на разрабочика Информационно обслужване, така и на държавните институции МЗ и НЗОК. Безотговорност към гражданите, чиито пари са похарчени и които се оказват потърпевши, безотговорност към медиците, които отгоре на цялата бюрокрация, която не им оставя време за работа трябва да понесат и това недоразумение.Не сме ние да даваме съвети, но най-малкото системата можеше да се тества предварително или да се пусне паралелно със съществуващата за определено време.
Станалото станало. Вероятно в близките дни бъговете ще бъдат поправени. Вероятно ще чуем и обвинения кой е по-виновен за случващото се.
Няма съмнение, че грешките не са направени нарочно. Просто това са възможностите на една държавна фирма и две държавни институции. Както се казва в онзи стар виц, не стреляйте по пианиста, той толкова си може.


АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН


 

Спазват ли се правата на здравно осигурените в черноморските ни курорти?

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Добавете коментар

Изпратете

Log in or Sign up