Сряда, Юни 29, 2022
Follow Us

ЦЗПЗ и Фондация Македония обявиха дарение на над 230 книги на български език от български автори за нашите сънародници в Македония. Дарението стана възможно благодарение на подкрепата на Фондация „Жени и Александър Дърводелски“ базирана в САЩ.
Инициативата бе обявена на пресконференция в БТА. Освен книгите от ЦЗПЗ обявиха, че стартират и програма за стипендии на студенти от Македония, които учат медицина в България.

Това е само началото на едно дългосрочно сътрудничество, съчетаващо в себе си родолюбие и благотворителност. От организациите обявиха, че искат да дадат своя скромен принос за това отношенията от двете страни на границата да се подобряват и в крайна сметка да се стигне до отпадането ѝ, след пълноправното членство на двете страни в ЕС и Шенгенското пространство.
Участие в пресконференцията взеха д-р Николай Болтаджиев – Председател на ЦЗПЗ, Виктор Стоянов – Председател на Фондация Македония, Георги Мъндев и д-р Стойчо Кацаров.
Видео

Център за защита правата в здравеопазването освен основната си правозащитна дейност винаги е имала и хуманитарна активност. Известни са със своята значимост профилактичните програми за рак на гърдата в малки и отдалечени населени места. По тази програма в периода 2010-2019 година бяха прегледани над 40 000 жени в близо 80 общини. В периода 2014-2015 година ЦЗПЗ имаше дарителска програма за подпомагане на лекари специализанти от цялата страна. Извършвали сме и редица други дейности за подпомагане на пациентските организации и поредица други дейности насочени към човека в нужда.


 

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Добавете коментар

Изпратете

Log in or Sign up