Вторник, Август 09, 2022
Follow Us

Съединените щати отчетоха 1,35 милиона нови коронавирусни инфекции в понеделник, според данни на Ройтерс. Това е най-високият дневен общ брой случаи на Covid-19 в света от началото на пандемията с оглед на разпространението на силно заразния вариант Омикрон.

Предишният рекорд беше 1,03 милиона случая, който отново беше постигнат в САЩ на 3-и януари. Ройтерс обаче напомня, че голям брой случаи се съобщават всеки понеделник, тъй като много американски щати не докладват новите заболели през уикенда. Въпреки това осредненият брой случаи за последните седем дни се утрои през последните две седмици, достигайки вече над 700 000 нови инфекции на ден.

Рекордният брой новозараени в САЩ дойде същия ден, когато и броят на хоспитализираните пациенти с Covid-19 достигна рекордно ниво, като се удвои само в рамките на три седмици, показват още данните на Ройтерс.

В понеделник повече от 136 604 американци са били хоспитализирани с Covid-19, надминавайки рекорда от 132 051, поставен през януари 2021 г.

Въпреки че вариантът Омикрон е потенциално по-малко тежък, здравните служители предупреждават, че огромният брой инфекции може да натовари болничните системи, някои от които вече са спрели плановите операции, тъй като се мъчат да се справят с увеличаването на пациентите и недостига на персонал.

Ръстът на новите Covid случаите вреди и на училищата, които се борят с отсъствието на персонал, учители и шофьори на автобуси.

Ню Йорк пък спря обслужването на три линии на метрото, тъй като голям брой служители бяха болни, според акаунта на метрото в "Туитър". Пропадат и плановете на компаниите да върнат служителите си на работа.

Смъртните случаи в САЩ са средно 1700 на ден в сравнение с около 1400 през последните дни, но в рамките на нивата, наблюдавани по-рано тази зима.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Одобрявате ли избора на доц. Меджедиев за служебен здравен министър?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Добавете коментар

Изпратете

Log in or Sign up