Петък, Септември 30, 2022
Follow Us

„В момента държавата има нужда от впрягане на целия експертен потенциал, политически потенциал, даване на кредит на доверие, на добра воля“, каза пред БНР проф. Асена Сербезова, председател на Българския фармацевтичен съюз.
„Всеки трябва да допринесе“, посочи Сербезова, чието име е сочено като потенциална кандидатура на ПП за здравен министър.

„Не знам дали е страшно, но е изключително ключово. Основна ценност на човека е здравето“, коментира проф. Сербезова, запитана защо никой не иска да се нагърби да оглави Министерството на здравеопазването.

„От години съществуват проблеми в системата, за които всички говорим. За едни и същи проблеми говорим от 15-20 и повече години. Част от тези проблеми не намират своето решение, напротив – усложняват се“, заяви проф. Сербезова в предаването „Преди всички“.

По време на здравната криза част от тези проблеми според нея са придобили уродливи очертания.

Всяко решение трябва да бъде взето при баланс на рискове и ползи – така Асена Сербезова отговори на въпроса дали следващият здравен министър следва да предприеме някакво затягане на противоепидемичните мерки. Според нея всяко решение в тази сфера трябва да се взема въз основа на сериозни анализи.

„Но акцентът няма да е само върху Covid-19. България е с най-висока обща смъртност от всички държави в ЕС. През последните години – от 2010 до 2019-а, няколко поредни години сме на първо място по обща смъртност“, подчерта тя.

Какво е мнението ви за общинските болници?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Добавете коментар

Изпратете

Log in or Sign up