Петък, Септември 30, 2022
Follow Us

Детски реанимобил бе дарен на УМБАЛ Бургас от кампанията "Дари капачка - спаси живот". Линейката е от Германия и преди месец бе предаден на лечебното заведение. Каузата бе на Отделението по неонатология в морския град и отбеляза своя успешен завършек, съобщиха на фейсбук страницата си организаторите.

Цената на реанимобила е 39 375 лв. Половината от сумата е от събрани и рециклирани капачки. Другата половина - от парични дарения най-вече на близки на пациенти на Отделението по неонатология.

Автомобилът е собственост на УМБАЛ Бургас и ще транспортира малки пациенти на бургаската болница до други болници, когато това се налага. Той е оборудван с всичко необходимо за лесен транспорт на бебета и малки деца, включително и със специална шина за транспортния кувьоз на Отделението по неонатология.
Автомобилът е климатизиран. Снабден е с всичко необходимо като инсталации - кислород, ел. изводи за включване на апарати. Има много удобни шкафове за медикаменти, две седящи места, допълнителна носилка с механизъм за лесно прехвърляне на пациент, транспортна чанта и т.н.

Към този момент се спира с приемането на капачки в болницата. От там информират, че ще организират акции по предаване няколко пъти в годината, на които всеки ще може да донесе събраните капачки и сам да ги остави в камиона.

Следващата кауза, която ще бъде подета е покупка на оксимиксер - апарат за подпомагане на дишането на преждевременно родени бебета. Цената му е около 11 000 лева.

Какво е мнението ви за общинските болници?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Добавете коментар

Изпратете

Log in or Sign up