Петък, Август 19, 2022
Follow Us

Директорът на Столичната здравна инспекция (СРЗИ) д-р Данчо Пенчев издаде заповед за увеличаване на леглата за лечение на COVID-19 в столицата. Заповедта е съобразена с Плана на здравните власти в отговор на епидемията и определените в него нива на заболеваемост.

Поетапното осигуряване на болнични легла за лечение на пациенти с Ковид-19 на територията на София, както и съответните болници, в които ще се приемат нуждаещите се, е описано в заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция - д-р Данчо Пенчев.
При най-висока степен на заболеваемост - 4 ниво, според Националния оперативен план за справяне с пандемията от Ковид-19, в 25 столични болници ще трябва да бъдат осигурени 1435 легла, като 200 от тях ще бъдат за болни, нуждаещи се от интензивно лечение, се посочва в заповедта.


Временните мерки и дейности за организация и преструктуриране на лечебните заведения, определени със заповедта, ще бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на София, се допълва още в документа

Болниците, които няма да приемат пациенти с COVID, се задължават да изолират пациентите, за които по време на започналото им лечение има съмнение, че са заразени или се установи, че са потвърдени случаи на COVID-19. При възможност лечението им трябва да продължи в същото лечебно заведение. Ако това не е възможно, пациентът трябва да се преведе в друго лечебно заведение, гласи още заповедта. В тези случай задължително трябва да се уведоми Столичната РЗИ.

Цялата заповед може да видите тук

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Спазват ли се правата на здравно осигурените в черноморските ни курорти?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Добавете коментар

Изпратете

Log in or Sign up