Вторник, Ноември 29, 2022
Follow Us

Директорът на Столичната здравна инспекция (СРЗИ) д-р Данчо Пенчев издаде заповед за увеличаване на леглата за лечение на COVID-19 в столицата. Заповедта е съобразена с Плана на здравните власти в отговор на епидемията и определените в него нива на заболеваемост.

Поетапното осигуряване на болнични легла за лечение на пациенти с Ковид-19 на територията на София, както и съответните болници, в които ще се приемат нуждаещите се, е описано в заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция - д-р Данчо Пенчев.
При най-висока степен на заболеваемост - 4 ниво, според Националния оперативен план за справяне с пандемията от Ковид-19, в 25 столични болници ще трябва да бъдат осигурени 1435 легла, като 200 от тях ще бъдат за болни, нуждаещи се от интензивно лечение, се посочва в заповедта.


Временните мерки и дейности за организация и преструктуриране на лечебните заведения, определени със заповедта, ще бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на София, се допълва още в документа

Болниците, които няма да приемат пациенти с COVID, се задължават да изолират пациентите, за които по време на започналото им лечение има съмнение, че са заразени или се установи, че са потвърдени случаи на COVID-19. При възможност лечението им трябва да продължи в същото лечебно заведение. Ако това не е възможно, пациентът трябва да се преведе в друго лечебно заведение, гласи още заповедта. В тези случай задължително трябва да се уведоми Столичната РЗИ.

Цялата заповед може да видите тук

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up