Вторник, Декември 06, 2022
Follow Us

За да се предотврати по-нататъшното разпространение на варианта Delta, американският център за контрол и превенция на заболяванията актуализира ръководството си за носене на маски във вторник. От там препоръчват на напълно ваксинираните хора да носят маски на закрито, когато са в райони със „значително“ или „високо“ предаване на Covid-19, което в момента включва почти две трети от всички американски щати. - съобщава CNN."През последните дни видях нови научни данни от скорошни проучвания на огнища, показващи, че вариантът Delta се държи уникално по различен начин от предишните щамове на вируса, които причиняват Covid-19", каза директорът на CDC д-р Рошел Валенски на брифинг вчера

"Тази нова информация е обезпокоителна и за съжаление изисква актуализация на нашите препоръки. Това не е решение, което ние сме взели с лека ръка."

Нови непубликувани данни - показващи, че при ваксинираните хора, заразени с варианта Delta, се открива същото количество вирус, колкото и при хората, които не са ваксинирани - е основният двигател за последната промяна на насоките на CDC за носене на предпазна маска, казва пред CNN източник, ангажиран с процеса на вземане на решение. Като цяло ваксинираните хора все още играят малка роля в предаването и пробивните инфекции остават редки.Новото ръководство също така препоръчва напълно ваксинирани хора да се тестват на 3-5 дни ако е възможно и да продължат да носят маска, когато са в закрити обществени условия през следващите 14 дни или до отрицателен резултат от теста.

В допълнение, новото ръководство също така казва, че всички хора в училищата, независимо от статуса на ваксинация - персоналът, учителите, учениците и посетителите - всички трябва да носят маска.

 

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up