Вторник, Декември 06, 2022
Follow Us

Дарителска кампания за подмяна на легловата база в Белодробната болница в Русе бе обявена днес. Инициативата е на хуманитарните клубове в града, които търсят подкрепа от съмишленици в страната и чужбина.

50 специализирани болнични лега и допълнително оборудване за медицинско обслужване и удобство на пациентите ще бъдат купени и доставени в Белодробната болница на Русе. Тя е едно от трите лечебни заведения, които успешно се справят в битката с корона вирусната инфекция.

Сградата на Белодробната болница е построена през 1032 г и последната подмяна на леглата за пациентите е била преди 50 години от тогавашната фабрика “Тръбна мебел”, каза управителят на лечебното заведение д-р Светослав Дачев и допълни.

„Тези легла имат възможност различните им части да бъдат придвижвани нагоре и надолу за по голямо удобство при хранене на пациента, за обслужване на персонала. Има възможност да се повдига, да се смъква. Имат колелца за по-лесно придвижване. Съвсем модерно оборудване, което го има във всички съвременни болници“.

В кампанията са обединени Ротари и Лайънс клубовете на Русе. За благотворителната инициатива разказа президентът на Ротари Венелин Молнар.

„Инициативата стартира още през пролетта. Имаме няколко пилотни легла, които са доставени преди два месеца в диспансера, те доказаха колко са по-модерни, по-ефективни, по-удобни и за персонала, и за болните. Желанието ни е да доставим близо още 50 и почти пълният капацитет на болницата да бъде оборудван с ново такова обзавеждане, със специализирани болнични легла, които да позволяват лесното транспортиране на болните, удобното и комфортно пребиваване, доколкото това може да се каже за една болнично заведение“

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up