Събота, Декември 03, 2022
Follow Us

БЛС не се интересува от смяна на директори. Ако аз бях министър,не бих търсил мотиви, ако смятам, че нямам доверие в директорите на най-големите болници. Защото отговорността се носи от министърът и той трябва да прецени с кой може д продължи политиката в големите държавни болници. – каза председателя на БЛС в интервю пред БТВ, д-р Маджаров и добави

Ние стоим зад медиците от „Пирогов“ и колегите. Но тук е момента да кажа
БЛС разграничава нещата така:
Няма тема оставка на министър. Няма тема смяна на директор защо и как, това е в правото на всеки министър. И няма тема – виновни само по констатации на НЗОК.
Медиците от „Пирогов“ изнесоха огромна тежест и не бива да бъдат подлагани на такъв натиск през проверки. Подкрепяме колегите в усещането им за обида.
Тук е момента да кажа, че БЛС не приема тази констатация на НЗОК. Никой няма право да налага стигма, без да е дал възможност дадено лице да се защити в съда.


Не е тайна, че сме в конфликт с НЗОК, а като човек, управлявал болница, мога да кажа, че такива констатации за пациенти фантоми падат в съда, каза Маджаров.
Темата за „Пирогов“ трябва да слезе от екрана. Говорих с министър Кацарова да се срещне лично с лекарите, заяви председателят на УС на БЛС. Що се отнася до смяната на директора на спешната болница – проф. Асен Балтов, то е в правомощията на принципала, който е здравният министър, каза Маджаров.

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up